27 Ağustos 2017 Pazar

MISIR ÇORBASI - KARADENİZ MUTFAĞI ( AKÇAABAT YÖRESİ ) - ( 4 kişilik ) - Soğuk Çorba -


- Mısır Çorbası - Karadeniz Mutfağı -
   MALZEMELER :  2 su bardağı kuru mısır yarması, 1 su bardağı kuru barbunya fasulyesi, 4-5 kâse yoğurt, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  1 çorba kaşığı sade yağ veya tereyağı, yeterli miktarda kırmızı toz biber ve kuru nane  HAZIRLANIŞI :  Mısır yarması ve barbunya akşamdan yıkanır ve ıslatılır. Ertesi gün, ıslatılma suyu süzdürülür ve çorba tenceresine koyulur. Üzerine yeterli miktarda su boşaltılarak, kaynamaya bırakılır. Bir süre sonra tuz ilave edilir. Bir taşım daha kaynatılır. Yarmalar ve barbunyalar pişince, çorba ateşten alınır. Servis kabına çıkartılır. Diğer tarafta; yoğurt çırpılır. Soğuyan çorbaya ilave edilerek, karıştırılır. ÜZERİNE ;  Sos tavasında sade yağ veya tereyağı ateşte kızdırılır. Kırmızı toz biber ve kuru nane eklenir. Çorbanın üzerine dökülür. Servis yapılır.     * Bilgi ; Karadeniz' in bazı yörelerinde, kızdırılan sade yağa veya tereyağına kırmızı toz biber ve kuru nane eklenmez. Sadece yağ kızdırılarak dökülür. Bazı yörelerde ise, yoğurt su ile çırpılarak çorbaya ilave edip karıştırılır. Yoğurtsuz olarak da hazırlanmaktadır.                                                                  
- Mısır Çorbası - Karadeniz Mutfağı -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder