24 Ağustos 2017 Perşembe

RATATOUILLE - FRANSIZ MUTFAĞI - ( 4 kişilik ) - Soğuk Servis -


- Ratatouılle - Soğuk Fransız Çorbası -

   MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 3 diş sarımsak, 1 tane patlıcan, 1 tane kabak, 2 tane büyük boy domates, 2 tane çerliston biber, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 su bardağı su, 2 çorba kaşığı sirke, yeterli miktarda karabiber ve tuz   ÜZERİ İÇİN ;  8 tane taze reyhan yaprağı, 8 tane taze nane yaprağı, 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı   HAZIRLANIŞI :  Çorba tenceresine zeytinyağı koyulur. Orta hararetli ateşe oturtulur. Kuru soğan ile sarımsakların kabukları soyulur ve küçük küpler halinde doğrandıktan sonra çorba tenceresine ilave edilir. Karıştırılarak kavrulur. Patlıcanlar alacalı soyulur ve küçük küçük doğranır. Tuzlu suya koyulur. Daha sonra sıkılarak alınır ve çorba tenceresine eklenir. Kabağın üzeri bıçak ile kazınır. yıkanır ve küçük küpler halinde doğrandıktan sonra tencereye ilave edilir. Çerliston biberlerin sap ve tohumları çıkarılır ve küçük küçük doğranarak çorba tenceresine koyulur. Karıştırılarak 2-3 dakika kavrulur.  Kabukları soyulup küçük küçük doğranan domatesler de eklenerek, kavurmaya devam edilir. Su ilave edilir ve sebzeler pişinceye kadar kaynatılır. Pişince, ateşten alınır ve soğumaya bırakılır. Sirke koyulur.  ÜZERİ İÇİN ; Taze reyhan yaprakları ile taze nane yaprakları yıkanır. Bıçak ile çok ince kıyılır. Sos tavasına zeytinyağı koyulur ve orta hararetli ateşte ısıtılır. Isınınca doğranan reyhan ve nane yaprakları ilave edilir ve 1-2 karıştırılarak, ateşten alınır. Çorba servis edileceği zaman üzerine koyulur. Soğuk servis yapılır.      Afiyet olsun.                
- Ratatouılle - Soğuk Fransız Çorbası -



 

                                            

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder