4 Ağustos 2017 Cuma

KREMALI SEMİZOTU ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Sıcak veya Ilık Çorba -


- Kremalı Semizotu Çorbası -

   MALZEMELER :  2 tane taze soğan, 1 demet semizotu, 4 su bardağı su, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, yeterli miktarda karabiber ve tuz   ÜZERİ İÇİN; 4 tatlı kaşığı krema   HAZIRLANIŞI :  Semizotları ayıklanıp bol su ile iyice yıkandıktan sonra sapları ile birlikte çorbalık doğranır. Taze soğanlar ayıklanır ve iyice yıkandıktan sonra çorbalık doğranır. Çorba tenceresine, doğranmış semizotları ile doğranmış taze soğanlar koyulur. Zeytinyağı , karabiber ve tuz ilave edilir. orta hararetli ateşte, biraz karıştırılır. Üzerine, su boşaltılır. 10' pişirilir. Pişince, blenderden geçirilir. Çorba kâselerine pay edilir. ÜZERLERİ İÇİN; Her çorba kâsenin üzerine, bir çorba kaşığı krema ilave edilir. Sıcak veya ılık servis yapılır.    Afiyet olsun.                                                                                                                  
- Kremalı Semizotu Çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder