21 Mart 2011 Pazartesi
BAHAR ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Et sulu, Tahıllı, Yoğurtlu Çorba -
MALZEMELER : 3 su bardağı et suyu, 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz, 1 havuç, 1 tatlı kaşığı nane, 1 çorba kaşığı pirinç, 1 çay bardağı süt, 2 su bardağı su, 1 su bardağı yoğurt, 2 yemek kaşığı tereyağı, tuz, karabiber HAZIRLANIŞI : Tereyağı tencerede eritilir ve üzeri kazınarak küp küp doğranmış havuç, tereyağında biraz kavrulur. Et suyu, su ve pirinç ilave edilerek, kaynatılır. Diğer tarafta, yoğurt ile süt karıştırılır. Boza kıvamındaki bu karışım, yavaş yavaş kaynamakta olan et suyuna ilave edilir. Çorba; iyice koyulaşınca, ateşten alınır ve tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz, nane ilave edilerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. ** MANİ : Bahar gecesi misin? Aşkın hecesi misin? Misk gibi kokuyorsun. Çiçek bahçesi misin? * Bağlarda üzüm var. Mor şalvarda gözüm var. Kaçma yârim uzağa. Sana bir çift sözüm var. * Karanfil ektim bitti mi? Yârim burdan gitti mi? Yâr üstüne yâr sevenin. Boynuzları bitti mi? * Su gelir millendirir. Çayırı çimlendirir. Benim sevgili yarim. Dilsizi dillendirir. *
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder