13 Mart 2011 Pazar
ŞAFAK ÇORBASI ( 8 kişilik ) - Etli, Et sulu, Sütlü, Sebzeli, Terbiyeli Çorba -
MALZEMELER : 2 tane yumurta, 6 kaşık un, 500 gr. kıyma, 4 kaşık tereyağı veya zeytinyağı, 1 su bardağı süt, 4 tane domates, 3 tane kuru soğan, 6 su bardağı et suyu, 1 çay kaşığı karabiber, yeterli miktarda tuz HAZIRLANIŞI : Un, yağ ile kavrulur. Çok ince kıyılmış soğan ilave edilir. 2-3 dakika karıştırılarak, kavurmaya devam edilir. Yıkandıktan sonra kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılmış ve küçük küçük doğranmış domates ve et suyu da ilave edilerek, bir saat kadar kaynatılır. Süzgeçten veya blenderden geçirilir. Kıyma, karabiber ve tuz ile yoğrularak, minik minik köfteler yapılır. Süzülen veya blenderden geçirilen çorbaya ilave edilir. Ocakta on beş dakika daha pişirilir. Süt ile yumurta çırpılır. Çorba ateşten indirilirken, çorbaya ilave edilirken çorba, hızlıca karıştırılır. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. ** MANİ : Yüzünde çifte benler, Hayran oldu görenler. Bilmem nasıl vazgeçer, Sana gönül verenler. * Yazı yabansız olmaz. Topuk tabansız olmaz. Neden hatırın kalsın, Davar çobansız olmaz. * Toprağında taşında. Benleri var kaşında. Sen bahar içindesin. Bense ömrüm kışında. * Su içtim kana kana. Sular akar ne yana. Yüzün bir gün görmedim. Bilmem gidem ne yana.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder