21 Mart 2011 Pazartesi
DOMATESLİ PİRİNÇ ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Et sulu, tahıllı çorba -
MALZEMELER : 6 su bardağı su veya et suyu, 5 adet domates, yarım su bardağı pirinç, 4 çorba kaşığı tereyağı veya zeytinyağı, 1 demet maydonoz, karabiber, yeterli miktarda tuz HAZIRLANIŞI : Domatesler yıkanarak, büyük parçalar halinde kesilir, iki bardak su ile on beş dakika kaynatılarak, süzgeç ile süzülür. Başka bir tencerede, yağ eritilir. İçine yıkanmış pirinçler ve tuz ilave edilerek, beş dakika kadar kavrulur. Süzülen domatesler, karabiber ve 6 bardak su konularak, orta hararetli ateşte, bir saat kadar kaynatılır. Çorba, pişince ateşten indirilir, üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilerek sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. ** TEKERLEME : Enne. Menne. Dadi. Dinna. İnci. Düğme. Semer. Kanca. Yare. Sere. Habbel. Hubbel. Sen gir. Sen çık. * Kara kara kargalar. Bize geldi ablamlar. Gele dedi. gide dedi. Ben çıktım. Sen ebe ol dedi. * Ebe ebe nesi var? Ayağında mesi var. Daha başka nesi var? Karga gibi sesi var.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder