13 Mart 2011 Pazar
PİRİNÇLİ MERCİMEK ÇORBASI ( 8 kişilik ) - Et veya Tavuk Sulu Bakliyat ve tahıllı Çorba.
MALZEMELER : 2 su bardağı kırmızı mercimek, 1 su bardağı pirinç, 1 çorba kaşığı tereyağı veya zeytinyağı, 5 bardak et suyu veya tavuk suyu, 2 bardak su, limon veya sirke, tuz HAZIRLANIŞI : Kırmızı mercimek, içinde yabancı maddeler olup olmadığına, bakıldıktan sonra, iyice yıkanır.Tencere içersinde, su ve tuz ilavesiyle ateşe koyulur. Kaynarken oluşan köpükler, toplanarak atılır. Boza kıvamına gelmesine yakın, iyice yıkanmış ve süzdürülmüş, 1 su bardağı pirinç ilave edilerek, biraz daha kaynatılır. 1 çorba kaşığı tereyağı veya zeytinyağı ilave edilir. 5 bardak et suyu veya tavuk suyu ilavesiyle kaynatılır. Ateşten alındıktan sonra, limon suyu ve sirke eşliğinde, sıcak servis yapılır. İsteyenler tabaklarındaki çorbaya, sirke veya limon suyu ilave edebilirler. Afiyet olsun. ** MANİ : Şu ayva yarılacak. Yar bana darılacak. Sana olan muhabbet. İkiye ayrılacak. * Karanfilim sarkarım. Açılmağa korkarım. Yar geliyor deseler. Hasta olsam kalkarım. * Armut dalda, dal yerde. Bülbül öter, her yerde. Felek bizi ayırdı. Her birimiz, bir yerde.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder