21 Mart 2011 Pazartesi
EZME ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Yoğurtlu, Sebzeli, Ezme Çorba -
MALZEMELER : 500 gr bezelye konservesi, 2 adet pırasa, 1 su bardağı yoğurt, 1 tatlı kaşığı un, 3-4 dilim bayat ekmek, 100 gr tereyağı veya zeytinyağı, karabiber, maydanoz, yeterli miktarda tuz HAZIRLANIŞI : Pırasanın yeşil kısımlarını ayırarak, beyaz kısımlarını ince ince kıyınız. Bir tencerenin içinde, yağın yarısını eritip, kıydığınız pırasaları ilave ederek, rengini fazla sarartmadan, biraz kavurunuz. Pırasalar yumuşayınca, bezelyeleri ilave ediniz. Üzerini örtecek kadar su koyup, orta hararetli ateşte, yarım saat pişiriniz. Diğer tarafta, bayat ekmek dilimlerini, kesme şeker büyüklüğünde, küp küp doğrayınız. Tavaya kalan yağı koyup ,ekmekleri altın rengi alana kadar kavurunuz .Bezelyeler iyice yumuşayınca, tel süzgeçten, ezerek geçiriniz. (blenderden de geçirebilirsiniz) Elde ettiğiniz ezmeye, sulandırılmış bir tatlı kaşığı unu, karıştırarak ilave ediniz. 1 su bardağı yoğurt da ilave ederek, orta hararetli ateşte çorbayı karıştırarak, bütünleştiriniz. Tuzunu, karabiberini ilave ediniz. Maydonozları çok ince kıyınız. Çorba bütünleştikten sonra, çorba kaselerine bölüştürünüz. Üzerine, kıyılmış maydonozları serpiştiriniz. Kızarmış ekmek eşliğinde, sıcak servis yapınız. Afiyet olsun. ** MANİ : Yazı yazdım. Yaz idi. Kalemim beyaz idi. Daha çok yazacaktım. Mürekkebim az idi. * Yazı yazdım karadan. Dağlar kalksın aradan. Seçer seçer alırım. Kaşı gözü karadan. * Yazma örtmüş başına. Ne hoş uymuş kaşına. Meramın beni görmekse. Çık damların başına.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder