20 Mart 2011 Pazar
KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Et sulu kuru bakliyat çorbası -
MALZEMELER: 1 su bardağı kırmızı mercimek, 1 su bardağı su, 1 çorba kaşığı tereyağı, 4 su bardağı et suyu, sirke veya limon, yeterli miktarda tuz HAZIRLANIŞI: Kırmızı mercimek ayıklanır ve yıkanarak su ile birlikte tencereye koyulur. İyice dağılıp ezilinceye kadar pişirilir. Pişerek, boza kıvamına gelen kırmızı mercimekler, delikli süzgeçten geçirilir.( blender de kullanılabilir ) İyice koyu kıvama gelen kırmızı mercimeğe, et suyu ve yağ ilave edilerek, 15 dakika daha kaynatılır .Çorbamız servise hazırdır. Tabaklara konulduğunda, arzuya göre limon veya sirke ilave edilebilir. Afiyet olsun. ** TEKERLEMELER : Delmişler, takmışlar. Bunu böyle yapmışlar. Delmeyelerdi, Takmayalardı. Bunu böyle yapmayalardı. * Bir ikidir bir iki. Beş altıdır, beşaltı. İnanmazsan say da bak. On altı, on altı. * El el epenek. Elden düşen kepenek. Kepeneğin yarısı. Keloğlanın karısı. * Nacak sapına. İki kes. Biri sana. Biri de bana. * Emişle Memiş mahkemeye gitmiş. Mahkemede mahkemeleşmişler mi. Mahkemeleşmemişler mi? * Şu karşıdaki kara kuru kavak, Karardın mı, ey kara kuru kavak. Sarardın mı ey kara kuru kavak.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder