13 Mart 2011 Pazar
TARHANA ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Sebzeli, Unlu, Hamur Çorbası -
MALZEMELER : 1 kepçe tarhana, 5 su bardağı su, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, yeterli miktarda tuz, yarım çay kaşığı karabiber ÜZERİ İÇİN ; 2 kaşık zeytinyağı veya 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber HAZIRLANIŞI : Tarhana pişirilmeden önce; bir süre, soğuk suda bekletilir. Suda bekletilen tarhana, ara sıra tahta kaşık ile karıştırılır. Daha sonra, tencereye koyulur. Üzerine su ilave edilir, orta hararetli ateşte sürekli olarak, tahta kaşık ile karıştırılır. Ateşe konulan tarhanaya tuz, karabiber ve iki kaşık zeytinyağı ilave edilir. Kaynayıncaya kadar, sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başladıktan sonra onbeş dakika karıştırmadan pişirilir. Başka bir kapta, iki kaşık zeytinyağında ( 1 çorba kaşığı tereyağı da olabilir ) kırmızı biber köpürtülerek, çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Tarhana çorbası, sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun. ** MANİ : Gökler yere iner mi? Yanan ateş söner mi? Yüreğimi aşk sarmış. Şerbet içsem söner mi? * Portakal dilim dilim. Gel gitme benim gülüm. Ben gülüme ne dedim? Lâl olsun ağzım dilim. * Keres milinden olur. Deste gülünden olur. Ben yarime gül demem. Gülün ömrü az olur.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder