20 Mart 2011 Pazar

YOĞURTLU TAVUK ÇORBASI

MALZEMELER:  6  bardak tavuk suyu, 1 adet tavuk, 5 adet yumurta, 500 gr. yoğurt,  tuz                               HAZIRLANIŞI:  Tavuk güzelce temizlenip iyice yıkandıktan sonra,tencereye konulur.Üzerini örtecek kadar su ilavesiyle kaynatılır.Tavuğun eti yumuşadığı zaman,ateşten indirilip bir kenara konulur.Başka bir tencerede 5 yumurtanın sarısı,yoğurt,biraz tuz, yumurta teli ile iyice çırpılır.Soğuyan tavuğun yarısının etleri, küçük parçalara ayrılır.Yoğurtlu tencereye ilave edilir.Ilık tavuk suyundan,6 bardak alınır,yavaş yavaş tencereye ilave edilir ve yoğurtlu yumurta ile iyice karışması sağlanır.Tencere orta  hararetli ateşe oturtulur.Sürekli karıştırılarak, kaynaması sağlanır.Bir iki taşım kaynadıktan sonra ateşten indirilir. Çorbalığa konularak sofraya götürülür.afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder