13 Mart 2011 Pazar
DÜĞÜN ÇORBASI ( 8 kişilik ) - Etli, Unlu, Terbiyeli ve Soslu Çorba -
MALZEMELER : 1 kilo koyun eti, 1 çorba kaşığı tereyağı, 3 çorba kaşığı un, 1 tane yumurta, 1 tane limon, 1 çay kaşığı kırmızı biber HAZIRLANIŞI : Et küçük küçük doğranır ve tencereye koyulur.Tencereye, etlerin üzerini örtecek kadar su ilave edilerek, orta hararetli ateşe oturtulur. İyice kaynatılır. Sık sık üzerinde biriken köpükler alınarak, atılır. Başka bir kapta, un su ile karıştırılarak, bulamaç haline getirilir. Kaynamakta olan, etli suyun içine, yavaş yavaş karıştırarak, ilave edilir. Un kokusu gidene kadar pişirilir. Suyu koyulaşırsa, sıcak su ilave edilir. Limon suyu ile yumurta sarısı ayrı bir kapta karıştırılır, ateşten indirilen çorbaya yavaşça ve sürekli karıştırılarak, ilave edilir. Sos tavasında, tereyağı ile kırmızı biber köpürtülerek, çorbanın üzerine dökülür. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. ** MANİ : Tarlalarda dolu çiçek. Benim yarim bir melek. Lakin bahtım yok imiş. Neler etti şu felek. * Su gelir, akar gider. Yar gelir, bakar gider. Ne edeyim böyle yari. Yüreğimi yakar gider. * Mektup yazdım açtı mı? Ok yaya ulaştı mı? Gitti yarim gelmedi. Acep benden geçti mi?
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder