13 Mart 2011 Pazar
UN ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Et sulu, unlu Çorba )
MALZEMELER : 5 bardak et suyu, 1 küçük fincan un, 2 + 3 çorba kaşığı tereyağı veya zeytinyağı, 1 kaşık kırmızı biber, 3 dilim ekmek, bir tutam karabiber, yeterli miktarda tuz HAZIRLANIŞI : Bir tencerenin içine unu koyduktan sonra et suyunu azar azar akıtırken, bir çatalla veya pasta teli ile hızla karıştırmalıdır. Et suyunun tamamını, unla iyice karıştırdıktan sonra tencereyi ateşe oturtmalı, bir taşım kaynadıktan sonra indirmelidir. Başka bir kap içine, iki kaşık yağ koyup eritmeli ve içine bir kaşık kırmızı biberi atmalı, yakmadan çorba tenceresinin üzerine dökmelidir. Ayrı bir kabın içine, üç kaşık daha yağ koyup eritmeli ve ekmekleri tavla zarı kadar küçük parçalara kesip, bu yağın içinde, pembeleşinceye kadar kızartılmalı, çorba sofraya götürüldüğü zaman, bir kaç kaşık bu ekmeklerden koyulduktan sonra üzerine 1 kepçe çorba koyulmalıdır. Afiyet olsun. ** MANİ : Bu dağlar kömürdendir. Geçen gün ömürdendir. Feleğin bir kuşu var. Tırnağı demirdendir. * Dağlarda meşelerde. Gül suyu şişelerde. Herkes yarini aldı. Biz kaldık köşelerde. * Al yanak yaşmak ister. Bu dağı aşmak ister. Bu benim deli gönlüm. Yara kavuşmak ister. * Alçak ceviz dalları. Sallanır yaprakları. Yar yara kavuşanda. Ballanır dudakları.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder