20 Mart 2011 Pazar
YAYLA ÇORBASI ( 8 kişilik ) - Et sulu, Yoğurtlu Çorba -
MALZEMELER : 4 çorba kaşığı pirinç, 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 su bardağı yoğurt, 1 yumurta, 6 su bardağı et suyu, 1 çorba kaşığı kuru nane, yeterli miktarda tuz HAZIRLANIŞI : Et suyuna pirinç ilave edilerek, kaynatılır. Başka bir kapta, yoğurt, un , yumurta sarısı, bir bardak su karıştırılarak, çırpılır. Yavaş, yavaş çorbaya ilave edilerek, çorba biraz daha pişirilir. Tereyağında kavrulan nane, çorbanın üzerinde gezdirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. ** TEKERLEME : Anam yoğurt getirdi. Kedi burnunu batırdı. Bu kediyi ne etmeli. Kaynar kazana atmalı. Kediciğe pek yazık. O yoğurdu dökmeli. Bir atım var tahta. Biz gidiyoruz bu hafta. Çokça yeriz yoğurdu. İneğimiz doğurdu. Görseniz bizim ineği. Üstüne kondurmaz sineği. * Leylek leylek havada. Yumurtası tavada. Leylek, leylek lekirdek. Hani bana çekirdek. Çekirdeğin içi yok. Süleyman ' ın suçu yok.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder