28 Ekim 2012 Pazar

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - YULAF KEPEKLİ, BROKOLİ SAPI ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER :  250 gr. brokolinin sapları, 3 çorba kaşığı yulaf kepeği, 4 çorba kaşığı mısır unu, 4 su bardağı içme suyu, 2 çay bardağı süt, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tereyağı, yarım çay kaşığının yarısı kadar taze çekilmiş her renkten karabiber, yeterli miktarda tuz     ÜZERİ İÇİN :  1 tatlı kaşığı tereyağında kavrulmuş doğranmış bir küçük kuru soğan ve 3 diş sarımsak    HAZIRLANIŞI :  Brokoli sapları iyice yıkanır. Tencereye içme suyu ve tuz koyularak kaynatılır. Kaynayınca, iyice yıkandıktan sonra ince doğranmış brokoli sapları ilave edilir. 10-15 dakika orta hararetli ateşte kaynatılır ve ateşten alınır. Altına çukur bir kap koyulmuş, süzgece boşaltılır. Süzgeçteki brokoli sapları soğuk sudan geçirilir. Çukur kaptaki brokoli saplarının haşlandığı su bekletilir. Çorba tenceresinde, tereyağı ve zeytinyağı ısıtılır. Isınınca, yulaf kepeği, mısır unu, karabiber ve tuz ilave edilerek, orta hararetli ateşte rengi dönüp, kokusu çıkıncaya kadar, tahta kaşık ile sürekli karıştırılarak kavrulur. Süt ve içme suyu ilave edilerek, 5-10 dakika karıştırılır. Daha sonra ateş kısılır, tencerenin kapağı kapatılır. 30 dakika kadar pişirilir ve ateşten alınır. Tuzu kontrol edilir. Gerekirse, tuz ilave edilir. Kapağı kapalı olarak bekletilir. ÜZERİ İÇİN ;  Doğranmış kuru soğanlar ve sarımsaklar, tereyağında kavrulur. Hazırlanan çorba, büyük porselen çorbalığa boşaltılır. Üzerine hazırlanan, tereyağında kavrulmuş soğan ve sarımsaklı sos dökülür. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.   * Üzeri için; çırpılmış sarımsaklı yoğurt ile haşlanmış havuç da kullanılabilir.       * KISA BİLGİ ;  Soğan kavururken, renginin canlı olması için, kavurma esnasında, içine biraz tuz serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder