1 Mart 2015 Pazar

BADEMLİ TAZE SARIMSAK ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Bademli taze sarımsak çorbası -
  MALZEMELER :  1 demet ( 6 dal ) taze sarımsak, 3 dal taze soğan veya 1 tane kuru soğan, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1,5 çorba kaşığı un, 1 su bardağı kabukları soyulmuş badem, 6 su bardağı et suyu veya tavuk suyu, 1 çorba kaşığı sirke, 1 çay kaşığı kimyon, yarım çay kaşığı karabiber, az miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  1 tane limonun rendelenmiş kabuğu     * 1 çay bardağı sirke eşliğinde *  HAZIRLANIŞI ;  Taze sarımsaklar ve taze soğanlar ayıklanır. Yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince doğranır. Bademler sıcak suda bekletilip, soğuk sudan geçirildikten sonra kabukları soyulur. Çorba tenceresine, tereyağı ve zeytinyağı koyulur. Orta hararetli ateşte ısıtılır. Doğranmış taze sarımsaklar, taze soğanlar, karabiber ve tuz ilave edildikten sonra karıştırılarak, kavrulur. Bademler ilave edilerek, kavurmaya devam edilir. Un serpilerek, 2-3 dakika daha kavrulur ve et suyu veya tavuk suyu koyulur. Karıştırılarak, kaynamaya bırakılır. Kimyon serpilir. Kaynamaya başlayınca, ateş kısılır. Tencerenin kapağı kapatılır. Kısık ateşte, kıvam alıncaya kadar kaynatılır. Yumurta ile limon suyu cam kâsede çırpılır. Çorbanın suyundan birkaç kaşık ilave edilerek, karıştırılır ve çorbaya karıştırılarak ilave edilir. Bir taşım kaynatılan çorba, ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Servis kabına boşaltılır. ÜZERİNE ; Rendelenmiş limon kabuğu serpiştirilir. Sirke eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.                              
- Bademli taze sarımsak çorbası -
- Bademli taze sarımsak çorbası -
- Bademli taze sarımsak çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder