28 Mart 2015 Cumartesi

ÇORBA YANI - BULGUR EKMEĞİ - ( 6 kişilik ) - Ilık Servis -


Çorba yanı - Bulgur ekmeği -
  MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 2 su bardağı bulgur unu, 2 çorba kaşığı kavurma, 1 çorba kaşığı salça, yeterli miktarda tuz   Kızartmak için ;  Yeterli miktarda sıvı yağ  HAZIRLANIŞI : Yoğurma tepsisine, bulgur unu koyulur. Tuz ilave edilerek, karıştırılır. Kuru soğanın kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra rendenin orta kalınlıktaki bölümü ile rendelenerek, bulgur ununa eklenir. Kavurma ve salça da ilave edilerek, macun kıvamına gelinceye kadar iyice yoğrulur. Pide şeklinde ve boyutunda, yuvarlaklar hazırlanır. Kızdırılmış sıvı yağda kızartılır veya 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Hazırlanan bulgur ekmekleri, servis tabağına yerleştirilir. Hazırlanan çorba eşliğinde sofraya götürülerek, ılık servis yapılır.    Afiyet olsun.                                
Çorba yanı - Bulgur ekmeği -
Çorba yanı - Bulgur ekmeği -
Çorba yanı - Bulgur ekmeği -
Çorba yanı - Bulgur ekmeği -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder