21 Mart 2015 Cumartesi

KUŞKONMAZ ( TİLKİŞEN ) ÇORBASI - ANTALYA MUTFAĞI - - AKDENİZ BÖLGESİ - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

- Kuşkonmaz ( tilkişen ) çorbası -
 MALZEMELER :  2 demet yabani kuşkonmaz ( tilkişen ), 3 su bardağı et suyu, 3 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı un, 2 tane limon, yeterli miktarda tuz   HAZIRLANIŞI :  Yabani kuşkonmazların uçları, yaklaşık küçük parmak uzunluğunda kırılır. Kolayca kırılmayan dip kısımları atılır. Kuşkonmazlar yıkanır. Yüksek ateşte kaynayan tuzlu suya atılarak, hafif diri kalacak şekilde 3-5 dakika haşlanır. Tencereden çıkartılır ve suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletilir. Çorba tenceresine un koyulur. Kısık ateşte şimşir kaşık ile karıştırılarak, hafif sararıncaya kadar kavrulur. Tereyağı ilave edilir. Tereyağı eriyinceye kadar, un ile birlikte kavurmaya devam edilir. Et suyu azar azar ilave edilir. Karıştırılarak un, et suyuna yedirilir. Orta hararetli ateşte, kaynatıldıktan sonra süt ilave edilir. Ara sıra karıştırılarak, kaynatmaya devam edilir. Çorba kıvam alınca, haşlanmış kuşkonmazlar ile tuz ilave edilir. Birkaç taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınan çorba, porselen servis kabına boşaltılır. Limon dilimleri ile birlikte sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.  * Yabani kuşkonmaza ( tilkişen ) Antalya' da; tarla çakısı, tarla çivisi veya tildiren de denilmektedir. Yeşil renkli olanlarına daha sık rastlanmaktadır.                                                                                                                                                    
- Kuşkonmaz ( tilkişen ) çorbası -
- Kuşkonmaz ( tilkişen ) çorbası -     
- Kuşkonmaz ( tilkişen ) çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder