7 Mart 2015 Cumartesi

YOĞURTLU UN ÇORBASI - GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ - GAZİANTEP MUTFAĞI ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Yoğurtlu un çorbası -
 MALZEMELER :  3 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı sadeyağ veya tereyağı, 4 su bardağı et suyu, 1 su bardağı süzme yoğurt, 1 tane yumurta, yarım çay bardağı Antep fıstığı içi, yarım çay bardağı badem içi, yeterli miktarda nane, karabiber ve tuz     HAZIRLANIŞI :  Antep fıstığı ve badem, ayrı ayrı kaplarda haşlanarak, kabukları soyulur. Un yağda pembeleşinceye kadar kavrulur ve soğumaya bırakılır. Et suyu ile süt soğuk olarak ilave edilir. Karıştırılarak 15 dakika kaynatılır. Süzme yoğurt, ayrı bir kapta sulandırılır. İçine 1 yumurta kırılır. Hafif ateşte 5 dakika karıştırılarak, ısıtılır. Çorbaya karıştırılır. Kavrulmuş Antep fıstıkları ile bademler, hazırlanan çorbaya ilave edilir. 3-5 dakika pişirilir. Önceden ısıtılan yağ, nane, karabiber eklenir. Sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.                                                                                          
- Yoğurtlu un çorbası - 
- Yoğurtlu un çorbası -
- Yoğurtlu un çorbası -
                             
                                                                                                                                   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder