8 Mart 2015 Pazar

BULGURLU ÇORBA - GAZİANTEP MUTFAĞI - GÜNEYDOĞU ANADOLU MUTFAĞI ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

Bulgurlu çorba - Gaziantep Mutfağı
 MALZEMELER :  3 tane kuru soğan, 1 su bardağı kırmızı mercimek, yarım su bardağı bulgur, 3-4 tane kırmızı biber, 6 tane kurutulmuş dolmalık kırmızı biber, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN ;  3 çorba kaşığı sadeyağ veya tereyağı, 1 çorba kaşığı tarhın ( tarhun ), 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber   HAZIRLANIŞI :  Kırmızı mercimekler bol su ile yıkanır ve 3 su bardağı su ile tencereye koyularak, orta hararetli ateşte, pişmeye bırakılır. Halka halka doğranmış kuru soğanlar, sıcak suda 5 dakika bekletildikten sonra doğranmış kırmızı biberler ilave edilerek 10 dakika pişirilir. Mercimekler yumuşayınca, bulgur ve tuz ilave edilir. Bulgur ile birlikte 15 dakika pişirilir. Suyu azalırsa, sıcak su ilavesi yapılır. 5 dakika daha kıvam alması için pişirilir. Pişince, ateşten alınır. ÜZERİNE ; Yağda kızdırılmış tarhın ( tarhun ) ile kırmızı toz biber dökülür. Sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.                                                                                                                                                                                  
Bulgurlu çorba - Gaziantep Mutfağı -
Bulgurlu çorba - Gaziantep Mutfağı -
                                                                                                                                                 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder