19 Mart 2015 Perşembe

KORUK SULU ÇAPUT ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Koruk sulu çaput çorbası -
  MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 15 tane asma yaprağı, 250 gr. kuzu but kuşbaşı et, 1 çorba kaşığı tereyağı, 6 su bardağı et suyu, yarım çay bardağı taze sıkılmış koruk suyu, yeterli miktarda karabiber ve tuz  ÜZERİ İÇİN ; 1 tatlı kaşığı kimyon   HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanın kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra küp şeklinde doğranır. Çorba tenceresinde tereyağı eritilir. Doğranan kuru soğanlar ilave edilerek, orta hararetli ateşte hafifçe sararıncaya kadar karıştırılarak, kavrulur. Yıkanmış, kuzu but kuşbaşı et ilave edilir ve karıştırılarak birlikte kavurmaya devam edilir. Kavrulunca, üzerine et suyu boşaltılır ve etler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edilir. Etler yumuşayınca, kaşıktan sarkmayacak şekilde, çok ince kıyılan asma yaprakları ilave edilir. Birkaç dakika sonra yıkanmış pirinçler ilave edilir. 1 çay kaşığı kimyon, karabiber ve tuz ilave edilir. Pirinçler açılıncaya kadar pişirilir. Pirinçler pişince, ateşten alınır. Koruk suyu ilave edilip, karıştırılır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Hazırlanan çorba, servis kabına boşaltılır. ÜZERİNE ; Kimyon serpilir. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.                                                                                                                                                                                                                            
- Koruk sulu çaput çorbası -
- Koruk sulu çaput çorbası -
- Koruk sulu çaput çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder