2 Mayıs 2011 Pazartesi

BALIK SUYUNUN HAZIRLANIŞI ( 2. tarif )

  MALZEMELER :  500 gr. balık kılçık ve kafaları ( yağsız balıkların / balık yağlı olursa, ağır bir balık kokusu oluşur ), 1 tane iri kuru soğan ( ince doğranmış ), 1 tane kereviz sapı ( ince doğranmış ), birkaç tane maydanoz dalı, 2 su bardağı sek beyaz şarap, 8 - 10 tane top karabiber   HAZIRLANIŞI :  Balık suyunu hazırlamak için; tencereye 6 su bardağı su koyularak, içine; balık kılçık ve kafaları, soğanlar, kereviz sapları ve maydanozlar ilave edilerek, tencere; orta hararetli ateşe oturtularak, karışım, bir taşım kaynatılır. Kaynayınca, ateş kısılarak, yüzeyinde biriken köpükler delikli bir kepçe ile  toplanarak atılır. Şarap eklenerek, ateş biraz açılır ve bir taşım kaynatıldıktan sonra ateş yeniden kısılarak, yaklaşık 10 dakika daha pişirilir. Tane karabiberler de eklenip, 5 dakika daha pişirildikten sonra tencere, ateşten alınarak, bir kase üzerine yerleştirilmiş, Tülbent veya süzgeç ile süzülür. Süzgeçte kalan parçalar; kafalar ve kılçıklar atılır. Süzülen balık suyu, yeniden tencereye koyularak, tencere orta hararetli ateşe oturtularak, yaklaşık 4 su bardağı kalıncaya kadar kaynatılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder