2 Mayıs 2011 Pazartesi

PIRASALI İSTİRİDYE ÇORBASI ( 8 kişilik ) - Kremalı, Balık Sulu, Sebzeli, Deniz Ürünlü Çorba -

  MALZEMELER :  1 çorba kaşığı tereyağı, 3 tane pırasa ( ayıklanıp yıkandıktan sonra ince doğranmış ), yarım tatlı kaşığı kekik, 3 - 4 diş sarımsak ( ince kıyılmış ), yarım su bardağı sek beyaz şarap, 6 su bardağı balık suyu, 250 gr. istiridye ( kabuklarından çıkarılmış ve suları ile birlikte kaseye koyulmuş ), 3 çorba kaşığı krema, bir tutam karabiber, 1 çay kaşığı  tuz   HAZIRLANIŞI :  Tencereye tereyağı koyularak, orta hararetli ateşte eritilir. Eriyince, pırasalar ve kekik eklenerek, tencerenin kapağı kapatılır ve ara sıra karıştırılarak, 10 dakika kadar pişirilir. Sarımsaklar ve şarap eklenerek, 5 dakika daha pişirildikten sonra, balık suyu, tuz ve karabiber de ilave edilerek, ateş kısılır ve karışım, 10 dakika daha pişirilir. Bu arada istiridyelerin 12 tanesi ayrılarak, kalanlar; suları ile birlikte, blender kabına aktarılarak, püre kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Tencere ateşten alınır, istiridye püresi ve krema çatalla çırpılarak, çorbaya ilave edilir. Tencere harlı ateşe oturtularak, çorba; 3 dakika ısıtılarak, tencere ateşten alınır. Ayrılan istiridyeler, 6 çorba tabağına 2 ' şer 2 ' şer koyularak, üstlerine çorba bölüştürülür ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder