1 Mayıs 2011 Pazar
YOĞURT ÇORBASI ( 8 kişilik ) - Kuru Bakliyatlı, Tavuk Sulu, Yoğurtlu Çorba -
MALZEMELER : 2 su bardağı yoğurt, yarım su bardağı un, 1 su bardağı nohut ( akşamdan ıslatılmış ), 1 çay kaşığı karbonat, 2 tane yumurta sarısı, 4 su bardağı su, 1 su bardağı tavuk suyu, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1çay kaşığı kırmızıbiber, 1 çay kaşığı kuru nane, tuz HAZIRLANIŞI : Ön hazırlık olarak nohut, iyice yıkanır ve 1 çay kaşığı karbonat ilave edilmiş suda akşamdan ıslatılır. Ertesi gün; nohut, yumuşayıncaya kadar haşlanır. Yoğurt, derin bir kapta, 2 tane yumurta sarısı ile iyice karıştırılır. İçine, un ve biraz su ilave edilerek, topaksız bir kıvama gelinceye kadar karıştırılır. Su, tavuk suyu ve haşlanmış nohutlar da ilave edilerek, ağır ateş üzerinde sürekli karıştırılarak pişirilir. Tuz ilave edilip karıştırılır ve çorba ateşten alınır. Tereyağı küçük bir tavada kızdırılır, kırmızıbiber ve nane ilave edilip, karıştırılarak ateşten alınır. Bu sos, çorbanın üzerinde gezdirilir ve çorba sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder