8 Mayıs 2011 Pazar
BULGUR ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Et Sulu, Unlu, Sebzeli, Tahıllı Çorba -
MALZEMELER : 2 kahve fincanı bulgur, 8 su bardağı et veya tavuk suyu, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 kuru soğan ( ince kıyılmış ), 2 tane sivri biber ( ince kıyılmış ), toz kırmızıbiber, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı un, 1 - 2 dal maydanoz, tuz HAZIRLANIŞI : Temizlenip, kıyılmış, soğan ve sivri biberler bir kenarda bekletilir. Tencerede, yağ ısıtılarak, ince kıyılmış kuru soğanlar pembeleşinceye kadar, kavrulur. İnce kıyılmış biberler eklenerek, 4 - 5 dakika daha kavrulur. Un ilave edilerek, pembeleşinceye kadar kavrulur. Sulandırılmış salçalar ve et veya tavuk suyu da eklenerek, orta hararetli ateşte bir taşım kaynatılır. Bulgur ilave edilir. 15 dakika daha kaynatılarak, ateşten alınır. Tuz ve toz kırmızıbiber eklenerek, ince kıyılmış maydanozla süslendikten sonra sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder