7 Mayıs 2011 Cumartesi
PRATİK PAÇA ÇORBASI ( 8 kişilik ) - Etli, Et Sulu, Terbiyeli, Çorba -
MALZEMELER : 250 gr. kuzu veya dana eti ( çok küçük doğranmış ), 2 su bardağı et suyu, 5 su bardağı su TERBİYESİ İÇİN ; 2 tane yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı un, 10 diş sarımsak, 1 - 1,5 çay bardağı üzüm sirkesi, 1 çay kaşığı tuz ÜZERİ İÇİN ; 1 - 2 çorba kaşığı tereyağı, pulbiber HAZIRLANIŞI : Tencereye et koyularak, orta hararetli ateşte pişirilir. Üzerine biriken köpükler, delikli kepçe ile alınarak atılır. Et yumuşayıncaya kadar pişirilir. Et suyu ilave edilerek bir taşım daha kaynatılır. Terbiye için; derin bir kapta, yumurta ile un çırpılır. Üzüm sirkesi ile dövülmüş sarımsak eklenip, karıştırılarak çorbanın suyundan da 1 kepçe ilave edilerek, karıştırmaya devam edilip, çorbaya yavaş yavaş eklenerek, sürekli karıştırmaya devam edilir. Kısık ateşte bir taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Tereyağı kızdırılıp, üzerine pulbiber serpilip, karıştırılarak, çorbanın üzerinde gezdirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder