9 Mayıs 2011 Pazartesi
SEVGİ ' NİN SPESYAL PIRASA ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Tavuk Sulu, Sebzeli Çorba -
MALZEMELER : 3-4 tane pırasa ( temizlenip, yıkandıktan sonra ince ince doğranmış ), 6-7 su bardağı tavuk suyu, 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tane orta boy havuç ( minik minik, küp doğranmış ), 2-3 çorba kaşığı un, 1 tatlı kaşığı kişniş, tuz HAZIRLANIŞI : Tavaya; zeytinyağı koyularak, ısıtılır.İçine, ince ince kıyılmış pırasalar ilave edilerek, pırasalar yumuşayıncaya kadar sotelenir. Tencerede tavuk suyu kaynatılır. İçine; sotelenmiş pırasalar aktarılarak, 5-10 dakika orta hararetli ateşte kaynatılır.Minik minik küp doğranmış havuçlar, ilave edilerek, havuçlar yumuşayıncaya kadar, pişirmeye devam edilir. Bir kasede, yaklaşık 3 çorba kaşığı un, su ve tuz ilavesi ile çırpılarak karıştırılır. İçine 1 kepçe çorbadan ilave edip, karıştırılarak, ateşi kısılmış çorbaya yavaşça ilave edilerek, çorba karıştırılıp, bir taşım daha kaynatılarak, ateşten alınır. Büyük porselen çorbalığa aktarılarak, çorbanın üzeri, kişniş tohumları serpiştirilerek, sıcak servis yapılır. * Çorba; tabaklara koyulduğunda, istenirse, üzerine limon sıkılır. Afiyet olsun. * Tavuk suyu elde edilirken; tavuğun haşlama suyuna; 1 kuru soğan, 3-4 diş sarımsak, defne yaprağı, çok az tuz, karabiber, 1-2 küçük parça havlıcan ilave edilerek, kaynatılmıştır. Piştikten sonra; tavuk parçaları, defne yaprağı çıkartılmış olup, kuru soğan ve sarımsak, çıkartılıp ezildikten sonra, tekrar içine aktarılmıştır. Süzülerek, çorbanın tavuk suyu olarak, kullanılmıştır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder