15 Mayıs 2011 Pazar
ÇORBALARIN GRUPLANDIRILIŞLARI
Çorbalar, 5 şekilde gruplandırılır. 1- Taneli çorbalar 2- Püremsi çorbalar 3- Konsome çorbalar 4- Velute ( Veloute ) çorbalar 5- Meyaneli çorbalar 1- TANELİ ÇORBALAR : Sebzelerle, etlerle ve bakliyatlarla yapılan çorbalardır. 2- PÜREMSİ ÇORBALAR : Sebze,et ve bakliyatların ezilmesi ile yapılan, yoğun kıvamlı çorbalardır. 3- KONSOME ÇORBALAR : Çeşitli etlerle hazırlanan, berrak ve sulu çorbalardır. 4- VELUTE ( VELOUTE ) ÇORBALAR : Çeşitli etlerle yapılan, krema soslu çorbalardır. 5- MEYANELİ ÇORBALAR : Az veya yoğun kıvamlı, terbiyeli çorbalardır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder