24 Mayıs 2013 Cuma

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBA GARNİTÜRÜ - BALIK ETLİ, ANASON TOHUMLU MİLFÖY ÇUBUKLARI - ( 6 kişilik )

   *   MALZEMELER :  6 yaprak hazır milföy hamuru, 1 çorba kaşığı buğday unu   İÇ MALZEMESİ İÇİN ;  200 gr. haşlanmış beyaz etli balık filetosu, 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi, 1-2 damla limon suyu, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım tatlı kaşığı anason tohumu, bir tutam karabiber, bir tutam tuz  ÜZERİ İÇİN ; 1 yumurtanın akı, yarım tatlı kaşığı anason tohumu   HAZIRLANIŞI : Önce;  Fırın, 190 C derecede ısıtılır. Sonra, iç malzemesi hazırlanır. Bunun için; Haşlanmış beyaz balık eti fletosu, küçük küpler halinde doğranır ve cam kap içine koyulur. Limon kabuğu rendesi, 1-2 damla limon suyu, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım tatlı kaşığı anason tohumu, bir tutam karabiber, bir tutam tuz ilave edilir ve karıştırılır. Milföy hamurları, hafifçe buğday unu serpilmiş tezgah üzerinde, merdane yardımı ile açılarak, inceltilir. 2 eşit parçaya kesilir. Hazırlanan iç malzemesi, 12 eşit parçaya ayrılır. Her parça, 2 eşit parçaya bölünen milföy hamurlarının içine yerleştirilir ve milföy hamurları, rulo şeklinde sarılır. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Tüm milföy hamurları bu şekilde hazırlanıp, fırın tepsisine dizildikten sonra çubukların üzerine, fırça yardımı ile yumurta akı sürülüp, anason tohumları serpiştirilir. Fırın tepsisi, ısınan fırına sürülür ve hazırlanan çubuklar, yaklaşık 10-15 dakika pişirildikten sonra fırından çıkartılır.  Özellikle, balık çorbası eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak veya ılık olarak servis yapılır.  Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder