26 Mayıs 2013 Pazar

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBA GARNİTÜRÜ - HAŞHAŞ TOHUMLU DİKDÖRTGENLER - ( 6 kişilik )

   *   MALZEMELER :  550 gr. buğday unu, 150 gr. oda sıcaklığında tereyağı, 100 ml. zeytinyağı, 150 gr. yoğurt, 1 tane yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tuz   ÜZERİ İÇİN ;  1 tane yumurta, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı yoğurt, 2 çorba kaşığı haşhaş tohumu   HAZIRLANIŞI :  Fırın, 180 C derecede ısıtılır. Cam yoğurma kabına, un elenir. Tuz ilave edilerek, karıştırılır. Ortası, havuz şeklinde açılır. Bu havuzun içine, tereyağı, zeytinyağı, yoğurt, yumurta, kabartma tozu koyulur ve karıştırılır. Havuzun kenarındaki unlar, yavaş yavaş içeriye doğru çekilerek yoğrulur ve hamur oluşturulur. Hafifçe un serpilmiş hamur tahtası üzerinde, merdane yardımı ile yarım cm. kalınlığında açılır. Keskin bir bıçak ile dikdörtgenler kesilir. Yağlı kâğıt serili tepsiye aralıklı olarak dizilirler. ÜZERİ İÇİN ;  Cam bir kâsede; yumurta, zeytinyağı, yoğurt çırpılır ve hazırlanan dikdörtgen hamurların üzerine, fırça yardımı ile sürülür. Dikdörtgen hamurların yarısına, haşhaş tohumu serpiştirilir. Önceden ısıtılmış fırında, üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Pişince, fırından çıkarılır ve soğutulur. Soğuyunca, servis tabağına dizilirler ve hazırlanan çorba eşliğinde sofraya götürülerek, soğuk servis yapılırlar.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder