20 Mayıs 2013 Pazartesi

SEVGİ ' NİN ÇORBA GARNİTÜRLERİ - İTALYAN EKMEĞİ - - İTALYAN MUTFAĞI - ( 6 - 8 kişilik )

   *   MALZEMELER :  4 su bardağı un, yarım çay bardağı mısır unu, 1,5 su bardağı ılık su, 1,5 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı esmer şeker, 1,5 tatlı kaşığı tuz, 1 paket instant maya  ÜZERİ İÇİN ;  1 tane yumurta, 1 çorba kaşığı su   HAZIRLANIŞI :  Geniş, çukur ve cam yoğurma kabına, un elenir. Ortası havuz şeklinde açılarak içine; zeytinyağı, ılık su, instant maya, esmer şeker ve tuz koyup, karıştırılır. Yan kısımlardaki unlar, yavaş yavaş iç kısma çekilerek, yoğrulur ve yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurun üzeri temiz ve nemli bir bez ile örtülerek, mayalanması için yaklaşık 1 saat kadar bekletilir. Hamur mayalanıp kabarınca, un serpiştirilmiş mutfak tezgahına koyularak, 2 eşit parçaya ayrılır. Ayrılan parçalara, somun ekmek şekli verilir. Fırın tepsisi yağlanır. Üzerine, mısır unu serpiştirilir. Hazırlanan somun şeklindeki ekmek hamurları, aralıklı olarak fırın tepsisine yerleştirilir. Üzeri temiz nemli bez ile örtülerek, yaklaşık 45 dakika bekletilir. Yumurta ile su karıştırılır. Somun ekmek hamurlarının üzerine sürülür. 190 C derecede ısıtılan fırında, 30 dakika pişirilir. Pişen ekmekler, fırından çıkarılır. Üzeri, temiz bir bez ile örtülür. Ilındıktan sonra ince dilimler halinde kesilerek, peçete serilmiş ekmek sepetine koyulur. Hazırlanan çorba eşliğinde, sofraya götürülerek servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder