26 Mayıs 2013 Pazar
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBA GARNİTÜRLERİ - ACI BİBER SALÇALI RULOLAR - ( 8 kişilik )
* MALZEMELER : 500 gr. buğday unu, 150 gr. oda sıcaklığında tereyağı, 200 gr. yoğurt, 100 ml. zeytinyağı, 1 çorba kaşığı acı biber salçası, 1 paket kabartma tozu, 1 çorba kaşığı sirke, 1,5 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI : Fırın, 180 C derecede ısıtılır. Cam yoğurma kabına un elenir. Un, kabartma tozu, tuz koyularak, karıştırılır. Ortası havuz biçiminde açılır. Bu havuzun içine; tereyağı, yoğurt, zeytinyağı ve sirke koyulup, karıştırılır. Havuzun kenarındaki unlar, yavaş yavaş içeriye doğru çekilerek, yoğrulur ve hamur oluşturulur. Oluşturulan hamur, 2 eşit parçaya ayrılır. Hamurun yarısına, acı biber salçası ilave edilir. Ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar, üzerine azar azar un elenir. Yoğrularak, hamur tutulur. 2 eşit parçaya ayrılan hamurun diğer yarısı, hafifçe un serpilmiş hamur tahtasında, merdane yardımı ile dikdörtgen biçiminde açılır. Salça ilave edilmiş hamur da aynı şekilde açılarak, dikdörtgen şeklinde açılmış beyaz hamurun üzerine yerleştirilir. Yuvarlatılarak, rulo biçiminde sarılır. Streç filme sarılarak, buzdolabında 20 dakika kadar bekletilerek, soğutulur. Soğuyunca, buzdolabından çıkarılır ve keskin bir bıçak ile 1 ' er cm. kalınlığında, dilimlenir. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine, aralıklı olarak dizilir. Önceden ısıtılmış fırında, hafifçe kızarıncaya kadar pişirilir. Pişince, fırından çıkarılır ve ve soğutulur. Soğuyunca, servis tabağına dizilir. Hazırlanan çorba eşliğinde sofraya götürülerek, soğuk servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder