20 Mayıs 2013 Pazartesi

SEVGİ ' NİN ÇORBA GARNİTÜRLERİ - BEYAZ PEYNİRLİ VE TAZE KEKİKLİ MISIR EKMEĞİ ( 6 kişilik )

   *   MALZEMELER :  9 çorba kaşığı buğday unu, 3 su bardağı mısır unu, 4 tane yumurta, 200 gr. beyaz peynir, 1 su bardağı zeytinyağı, 1,5 su bardağı süt, 1 paket hamur kabartma tozu, 1 çorba kaşığı pudra şekeri, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı taze kekik yaprağı   HAZIRLANIŞI :  Fırın, 220 C derecede ısıtılır. Çukur cam bir kap içine; buğday unu, mısır unu, kabartma tozu, pudra şekeri ve tuz koyularak karıştırılır. Yumurtalar ile süt çatal yardımı ile çırpılarak, karışıma ilave edilir. Mikser ile pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırılır. Ufalanmış beyaz peynir ve kıyılmış taze kekik yaprakları ilave edilerek, şimşir kaşık ile karıştırılır. Karışım, yağlanmış kek kalıbına boşaltılır. Isınan fırında, 40 - 45 dakika pişirilir. Kürdan batırılarak, içinin pişip pişmediği kontrol edilir. Pişmediyse, üzerine yağlı kâğıt örtülerek, içi iyice pişinceye kadar fırında tutularak, pişirmeye devam edilir. Pişince, fırından çıkarılır. Bir süre dinlendirildikten sonra ince ince dilimlenir. Peçete serilmiş ekmek tabağına dizilerek, çorba eşliğinde sofraya götürülür ve servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder