26 Mayıs 2013 Pazar
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - BALIK SULU VE BALIK ETLİ KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 1 tane küçük boy kuru soğan, 4 tane közlenmiş salçalık kırmızı biber, 3 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 4 su bardağı balık suyu, 1 tane haşlanmış ve lokmalık parçalara ayrılmış levrek balığı filetosu, 2 su bardağı içme suyu, 1-2 tutam her renkten taze çekilmiş karabiber, yarım çay kaşığı tuz ÜZERİ İÇİN ; 2-3 tane tere ve roka yaprağı, 2 yaprak kıvırcık salata EŞLİĞİNDE ; Taze sıkılmış limon suyu veya elma sirkesi HAZIRLANIŞI : Kuru soğanın ve sarımsakların kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince çentilerek, çorba tenceresine koyulurlar. Zeytinyağı, karabiber ve bir tutam tuz ilave edilir. Orta hararetli ateşte hafifçe sararıncaya kadar kavrulur. Un koyulup, 1-2 dakika daha kavrulur. Balık suyu ve içme suyu ilave edilip, kaynamaya bırakılır. Közlenmiş salçalık kırmızı biberlerin kabukları soyulur. Sap ve tohumları çıkarıldıktan sonra küçük küpler halinde doğranır ve kaynayan çorbaya ilave edilir. Bir taşım kaynatılan çorba, ateşten alınır ve lokmalık parçalara ayrılmış balık etleri ilave edilir. Tuzu kontrol edilir. Gerekiyorsa, tuz ilavesi yapılıp, karıştırılır. Çorba, porselen çorba kabına boşaltılır. ÜZERİNE ; Yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince kıyılmış tere, roka ve kıvırcık salata yaprakları ilave edilir. Taze sıkılmış limon suyu veya elma sirkesi eşliğinde, sofraya götürülerek sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder