25 Mayıs 2013 Cumartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - ARPA ŞEHRİYELİ ENGİNAR KALBİ ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane küçük boy kuru soğan, 4 tane enginar kalbi, 1 çay bardağı arpa şehriye, 6 su bardağı içme suyu, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tane limon, 1 tutam karabiber, 1 tane kesme şeker, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN :  Yarım demet dereotu, 1 tutam kırmızı toz biber   EŞLİĞİNDE : 1 tane limonun taze sıkılmış suyu  HAZIRLANIŞI :  Enginar kalpleri yıkanır ve kararmamaları için limon suyu ile ovularak, çorba tenceresine, koyulur. Üzerine, 6 su bardağı içme suyu boşaltılır. Kuru soğanın kabukları soyulur, yıkanıp kurulandıktan sonra çok ince olarak çentilir ve çorba tenceresine ilave edilir. Zeytinyağı, karabiber ve tuz koyulur. Orta hararetli ateşte, enginar kalpleri yumuşayıncaya kadar pişirilir. Enginar kalpleri yumuşayınca, kevgir ile tencereden çıkartılır. Cam kesme levhası üzerinde, küçük küpler halinde doğranır. Tekrar çorba tenceresine koyulur. Arpa şehriyeler ilave edilip, karıştırılır. Arpa şehriyeler pişince, çorba ateşten alınır. Tuzu kontrol edilir. Gerekiyorsa, tuz ilavesi yapılır. Hazırlanan çorba, porselen çorba kabına boşaltılır. ÜZERİNE :  Yıkanıp kurulandıktan sonra çok ince kıyılan dereotu serpiştirilir. Taze sıkılmış limon suyu eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder