22 Mayıs 2013 Çarşamba
SEVGİ ' NİN ÇORBA GARNİTÜRLERİ - ACI BİBER SALÇALI, SAFRANLI VE ISPANAK PÜRELİ GRİSSİNİLER - ( 8-10 kişilik )
* MALZEMELER : 6 su bardağı un, 1 su bardağı içme suyu, 100 gr. tereyağı, 2 kahve fincanı zeytinyağı, 1 çay kaşığı mahlep, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz ÜZERİ İÇİN ; 1 tatlı kaşığı çöreotu, 1 tatlı kaşığı susam, 1tatlı kaşığı haşhaş tohumu * 1 tatlı kaşığı acı biber salçası, 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası * 1 tatlı kaşığı safran * 1 kâse ıspanak püresi HAZIRLANIŞI : Çukur ve genişçe cam bir kap içine, un elenir. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, zeytinyağı, toz şeker, tuz ve mahlep ilave edilir. Azar azar içme suyu ilave edilerek, pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar yoğrulur. Kabartma tozu ilave edilerek, yoğurmaya devam edilir. Elde edilen hamur, 3 eşit parçaya ayrılır. Birine; biber salçaları, diğerine; safran, kalan hamura da; ıspanak püresi ilave edilir ve ayrı ayrı yoğrulur. Yoğrulan 3 ayrı hamurdan, yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır. Un serpilmiş tezgah üzerinde yuvarlayarak, uzun çubuklar oluşturulur. Salçalı çubuklar çöreotuna, ıspanaklı çubuklar susama, safranlı çubuklar ise haşhaş tohumuna bulanıp, yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilirler. Önceden 200 C derecede ısıtılmış fırında, pişirilirler. Pişince, fırından çıkarılıp, dar ve derin bir servis kabına yerleştirilirler. Hazırlanan çorba eşliğinde sofraya götürülerek, ılık veya soğuk olarak servis yapılırlar. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder