26 Mayıs 2013 Pazar

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBA GARNİTÜRÜ - AYÇEKİRDEKLİ ÇUBUKLAR - ( 8 kişilik )

   *   MALZEMELER :  500 gr. buğday unu, 100 gr. eritilmiş tereyağı, 250 ml. ayçiçeği yağı, 240 gr. yoğurt, 1 çay kaşığı mahlep, 1 çorba kaşığı pudra şekeri, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tuz  ÜZERİ İÇİN :  1 tane yumurta, 1 tatlı kaşığı yoğurt, 1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı   HAZIRLANIŞI :  Fırın, 180 C derecede ısıtılır. Cam yoğurma kabına, un elenir. mahlep, pudra şekeri ve kabartma tozu ilave edilerek, karıştırılır. Ortası, havuz şeklinde açılır. Havuzun içine; tereyağı, ayçiçeği yağı, yoğurt koyularak, karıştırılır. Havuzun kenarındaki unlar, yavaş yavaş içeriye doğru çekilip yoğrularak, hamur oluşturulur. Hamur, streç filme sarılır ve buzdolabına koyularak, 30 dakika kadar soğutulur. Soğuyunca buzdolabından çıkarılan hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır. Hafifçe unlanmış hamur tahtasında yuvarlanarak, uzatılır ve ortasından ikiye katlanarak, birbirine dolandırılır. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir. Hamur bitinceye kadar, aynı işlem tekrarlanır. ÜZERİ İÇİN :  Cam kâsede; yumurta, yoğurt, ayçiçeği yağı çırpılır. Hazırlanan hamur çubuklarının üzerine sürülür. Ayçekirdeği içi serpiştirilir. Önceden ısıtılan fırına sürülen, fırın tepsisindeki hamur çubukları, üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Pişince, fırından çıkartılıp, soğutulur ve servis kabına yerleştirilir. Hazırlanan çorba eşliğinde sofraya götürülerek, soğuk servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder