- Çorba Yanı - Simgesel Krakerler - |
* MALZEMELER : 500 gr. buğday unu, 100 gr. soğuk tereyağı, yarım su bardağı zeytinyağı, 1 su bardağı yoğurt, 1 tane küçük boy kuru soğan rendesi, yarım tatlı kaşığı tuz, 1 küçük paket kabartma tozu, 1 tutam toz şeker, 150 gr. eski kaşar peyniri, 3-4 damla limon suyu HAZIRLANIŞI : Fırın, 170 C derecede ısıtılır. Derin ve geniş bir cam kap içine, un elenir, tuz, kabartma tozu ve toz şeker koyularak, karıştırılır. Ortası, havuz biçiminde açılır. Buraya; soğuk tereyağı, zeytinyağı, yoğurt, rendenin ince kısmı ile rendelenmiş eski kaşar peyniri, rendenin ince kısmı ile rendelenmiş kuru soğan, 3-4 damla limon suyu koyulup, karıştırılır. Yanlardaki unlar, yavaş yavaş içeriye doğru çekilip yoğrularak, kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sertçe bir hamur oluşturulur. Hamurun üzerine, nemli bir bez örtülerek, 20 dakika kadar dinlendirilir. Daha sonra hamur tahtasına hafifçe un serpilir. Hamur buraya koyularak, burada biraz daha yoğrulur ve oklava yardımı ile 2-3 mm. kalınlığında açılır. Unlanmış çay bardağı ve su bardağı yardımı ile 3-6 cm. çapında daireler kesilip, çıkarılır. Bu dairelerden, dairenin merkezine doğru küçük bir üçgen dilim kesilerek, çıkartılır. ( Bu küçük üçgen dilimler de, simgesel krakerlerle birlikte, yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilerek, fırında pişirilirler ve ayrı bir kap içinde, birlikte servis yapılırlar. ) Daire merkezinin biraz yukarısına gelecek şekilde, una batırılmış tahta şiş yardımı ile hamur delinerek, göz oluşturulur. Simgesel model verilerek hazırlanan bu hamurlar, yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilip, önceden ısıtılmış fırında, pembeleşinceye kadar pişirilirler. Pişince fırından çıkartılıp, soğumaya bırakılırlar. Soğuyunca, fırın tepsisinden alınıp, servis tabağına yerleştirilirler. Simgesel krakerler, hazırlanan çorba eşliğinde sofraya götürülerek, soğuk servis yapılırlar. Afiyet olsun.
- Çorba Yanı - Simgesel Krakerler - |
- Çorba Yanı - Simgesel Krakerler - |
- Çorba Yanı - Simgesel Krakerler - |
- Çorba Yanı - Simgesel Krakerler - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder