22 Mayıs 2013 Çarşamba
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBA GARNİTÜRLERİ - ZEYTİNYAĞLI MAHLEPLİ ÇÖREK - ( 6 kişilik )
* MALZEMELER : 1 küçük çay bardağı zeytinyağı, 1 çay bardağı süt, 1 tane yumurta, 2 çorba kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı mahlep, 1 paket yaş maya, 1 su bardağı ılık içme suyu, 1 çay kaşığı tuz, aldığı kadar buğday unu ÜZERİ İÇİN ; 1 tane yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı çörek otu HAZIRLANIŞI : Derin ve geniş cam kap içine, un elenir. İçine, toz şeker, tuz ve mahlep koyularak, karıştırılır. Unun ortası, havuz şeklinde açılır. Ayrı bir cam kapta, süt, yaş maya, zeytinyağı ve yumurta karıştırılıp, havuzun içine boşaltılır. Havuzun kenarındaki unlar, yavaş yavaş içeriye doğru çekilerek, yeterli miktarda un ve ılık içme suyu ilavesiyle yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluşturulur. Hamurun üzeri, temiz ve nemli bir bez ile örtülerek, evin ılık bir yerinde, 40-45 dakika mayalanmaya bırakılır. Hamur mayalanıp kabarınca, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. Rulo yapılarak, simit şekli verilir. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine, aralıklı olarak yerleştirilir. ÜZERİNE ; Yumurta sarısı sürülür. Çörek otu serpiştirilir. 30 dakika tepside bekletilerek, mayalanmaya bırakılır. Fırın, 170 C derecede ısıtılır. Isınınca, çörek tepsisi fırına sürülür. Mahlepli çörekler, kızarıncaya kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirilip, fırından çıkarılır. Tel ızgara üzerinde ılındırıldıktan sonra hazırlanan çorba eşliğinde sofraya götürülür ve ılık servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder