MALZEMELER : 500 gr. ıspanak, 1 kahve fincanı pirinç, 6 su bardağı et suyu, yarım demet maydanoz, yeterli miktarda karabiber ve tuz TERBİYESİ İÇİN ; 2 su bardağı yoğurt, 1 tane yumurta HAZIRLANIŞI : Et suyu çorba tenceresine koyularak kaynatılır. Yıkanıp suyu süzdürülmüş pirinçler ilave edilerek, pişirmeye devam edilir. Ispanaklar ile maydanozlar bol su ile yıkanıp, iyice temizlendikten sonra ince ince kıyılır ve çorba tenceresine ilave edilir. Pirinçler ve ıspanaklar pişince, karabiber ve tuz serpiştirilir. TERBİYESİ İÇİN ; Yoğurt ile yumurta iyice çırpılır. Tencereden alınan bir kepçe çorba ile karıştırılıp, ılındırılarak, ateşi kısılmış çorbaya yavaşça ilave edilir. İlave edilirken çorba, sürekli olarak karıştırılır. Çorba, 1-2 taşım kısık ateşte tutulduktan sonra ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Hazırlanan çorba, porselen çorba kabına boşaltılarak, sofraya götürülür. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
|
- Ev yapımı yoğurt - |
|
- Ev yapımı yoğurt - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder