|
- Kış Sebzeli Kalamarlı Midye Çorbası - |
MALZEMELER : 1 tane kuru soğan, 1 tane yapraklı kereviz, 1 tane havuç, 1 tane domates, 12' şer tane kızartılmış kalamar halkaları ve kızartılmış midye, 1 çorba kaşığı pirinç, 1 tane limon, 1 tane defne yaprağı, 4 su bardağı haşlanmış makarnanın suyu, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tereyağı, 1-2 tutam her renkten taze çekilmiş karabiber, yeterli miktarda kaya tuzu HAZIRLANIŞI : Kuru soğan ayıklanır, yıkanır, kurulanır ve küp küp doğranır. Kerevizin yaprakları, bol su ile yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince kıyılır. Domates yıkanır ve kabukları soyulur, çekirdekleri çıkarılır, küçük küpler halinde doğranır. Çorba tenceresine, doğranan kuru soğanlar, kereviz yaprakları, domates koyulur. Zeytinyağı, tereyağı, karabiber ve tuz ilave edilir. Makarna suyu ile birlikte, sebzeler hafifçe diri kıvamda olacak şekilde, orta hararetli ateşte yaklaşık 10-15 dakika pişirilir. Pişince, el blenderinden veya süzgeçten geçirilerek, ezilir. Kerevizin kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küpler halinde doğranarak, çorba tenceresine ilave edilir. Havucun üzeri kazınır. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küpler halinde doğranır ve defne yaprağı ile birlikte çorba tenceresine koyulur. Havuç ve kerevizler pişip, hafifçe yumuşamaya başlayınca, yıkanıp suyu süzdürülmüş pirinçler ilave edilir. Pirinçler pişince, çorba ateşten alınır. Kızartılmış kalamarlar ve kızartılmış midyeler ilave edilip, karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılarak, çorba 1-2 dakika dinlendirilir. Tuzu kontrol edilerek, ayarlandıktan sonra defne yaprağı çıkarılır.Hazırlanan çorba, çorba kâselerine veya çorba tabaklarına pay edilir. Limon dilimleri eşliğinde, sıcak servis yapılır. * İsteğe bağlı olarak, yumurta sarısı ve limon suyu karışımı ile çorbaya terbiye de yapılabilir. Terbiye için ; Cam kâseye yumurta sarısı ve yarım limon suyu koyularak, çırpılır. Çorbanın suyundan birkaç kaşık ilave edilip karıştırılarak, terbiye ılındırılır. Çorba ateşten alınmadan 1-2 dakika önce ateş kısılır. İyice karıştırılan terbiye çorbaya yavaş yavaş ilave edilirken çorba sürekli olarak, şimşir kaşık ile karıştırılır. 1-2 dakika kısık ateşte tutulan çorba, ateşten alınır. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. *** BİLGİ ; Terbiyeli çorbalar, soğuduktan sonra ısıtılmaz. Pişirildikleri zaman tüketilmelidir.
|
- Kış Sebzeli Kalamarlı Midye Çorbası - |
|
- Kış Sebzeli Kalamarlı Midye Çorbası |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder