11 Ekim 2014 Cumartesi
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - SAĞLIK ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 1 tane kuru soğan, 2 diş sarımsak, 1 tane patates, 1 tane havuç, 2 çorba kaşığı tel veya arpa şehriye, 4 su bardağı et suyu, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tane limon, yarım demet dereotu, yarım çay kaşığı zencefil tozu, yeterli miktarda karabiber ve tuz HAZIRLANIŞI : Kuru soğanın kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince çentilir. Patatesin kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küpler halinde doğranır. Havucun üzeri bıçak ile kazınır. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küpler halinde doğranır. Çorba tenceresine, zeytinyağı koyularak, ısıtılır. Isınınca sırasıyla, çentilmiş kuru soğanlar, küçük küpler halinde doğranmış havuç ve patatesler koyulur. Şimşir kaşık ile karıştırılarak, orta hararetli ateşte kavrulur. Kavrulunca, et suyu ilave edilir. Zencefil tozu, karabiber ve tuz serpiştirilir. Havuçlar yumuşayıncaya kadar, orta hararetli ateşte pişirilir. Havuçlar pişip yumuşayınca, tel veya arpa şehriye ilave edilip, karıştırılır. Şehriyeler pişince, çorba ateşten alınır. Dereotu, yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince kıyılarak, çorbaya ilave edilip, karıştırılır. Pişen çorba, çorba kâselerine pay edilir. Limon, yıkanıp kurulandıktan sonra dilimlenir ve sıcak servis edilen çorbanın yanına koyulur. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder