7 Ekim 2014 Salı

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - PİRİNÇLİ MANTI ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  * Hamuru için ;  2 su bardağı un, 1 su bardağı su, yeterli miktarda tuz  * İç Malzemesi ; 1 tane kuru soğan, 3 çorba kaşığı zeytinyağı , yarım su bardağı su, 1 su bardağı pirinç, yarım demet maydanoz, yeterli miktarda karabiber ve tuz   * Diğer; 5-6 su bardağı et suyu veya sebze suyu, 4 çorba kaşığı sarımsaklı yoğurt, yarım çorba kaşığı tereyağı, yarım çorba kaşığı salça, 4 çay kaşığı kırmızı pul biber    HAZIRLANIŞI :  Cam Yoğurma kabına un elenir. Tuz ilave edilerek, karıştırılır. Yavaş yavaş su ilave edilerek, sert bir hamur yoğrulur. Üzeri nemli bir bez ile örtülerek, dinlenmeye bırakılır. Kuru soğanın kabukları soyulur. İnce ince çentilir ve zeytinyağında sararıncaya kadar kavrulur. Pirinç, yıkanıp suyu süzüldükten sonra kavrulan kuru soğana ilave edilir. 1-2 dakika daha birlikte kavrulduktan sonra su, karabiber ve tuz ilave edilir. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirildikten sonra ateşten alınır. Yıkanıp kurulandıktan sonra ince kıyılmış maydanoz ilave edilip, karıştırıldıktan sonra soğumaya bırakılır. Dinlenen hamur, un serpilmiş hamur tahtasında, oklava ile 2-3 mm. kalınlığında açılır. Unlanmış bıçak ile küçük kareler halinde kesilir. Ortasına hazırlanan iç malzeme koyularak, hamurun köşeleri ortada birleştirilerek, mantılar oluşturulur. Hazırlanan mantılar, yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.  Önceden 200 C derecede ısıtılan fırında hafifçe kızarıncaya kadar ( yaklaşık 35 dakika ) pişirilir. Pişince, fırından çıkartılır. Çorba tenceresinde et suyu veya sebze suyu kaynatılır. Kaynayınca, hazırlanan mantılar ilave edilerek, pişirilir. Pişince, çorba kaselerine pay edilir. Üzerine; 1 çorba kaşığı sarımsaklı yoğurt koyulur. Tereyağında salçalı pul biber yakılarak, dökülür. Sıcak servis yapılır.    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder