|
- Elma cipsi - |
*** MALZEMELER : 2 tane kırmızı elma, yarım limon, yeterli miktarda toz tarçın HAZIRLANIŞI : Elmalar yıkanıp, kurulanır. Kabukları ile birlikte boylamasına, çok ince dilimlenir. Çekirdekleri çıkarılır. Üzerine; limon suyu damlatılır ve parmak ile yüzeyine sürülür. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerine; toz tarçın serpilir. 100 C derecede ısıtılmış fırına verilerek, 1 saat pişirilir. Pişince, fırından çıkarılıp, soğutulur. Servis kâsesine koyulur. Hazırlanan çorba eşliğinde sofraya götürülerek, soğuk servis yapılır. Afiyet olsun. * Genellikle; meyveli, soğuk yaz çorbaları için idealdir.
|
- Elma cipsi - |
|
- Elma cipsi - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder