7 Ekim 2014 Salı
FRANSIZ USULÜ ÇORBA ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba
GEREKLİ MALZEME : 5 soğan, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 4 defne yaprağı, 6 diş sarımsak, 6 domates, 10 su bardağı su, 2 yumurta sarısı, 0,5 demet maydanoz, 2 çorba kaşığı sirke, 1 çorba kaşığı kekik, 0,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 1-2 dilim bayat ekmek, karabiber, tuz 1- Soğanları ince ince doğrayın. Zeytinyağında sık sık karıştırarak kavurun. Ayrı bir tencerede 10 su bardağı suyu kaynatın. Kıyılmış maydanoz, defne yaprağı, kekik, bütün sarımsak ilave edip tuz serpin. Domateslerin kabuklarını soyup dörde bölün ve kavurduğunuz soğanlarla birlikte karışıma ekleyin. 2- Çorbayı 20 dakika harlı ateşte kaynatıp süzgece alın. Elde ettiğiniz sebze suyunu kısık ateşte bir taşım kaynatın. 3- Ayrı bir kapta yumurta sarısı ile sirkeyi çırpın. Karışımı yavaş yavaş sebze suyuna ekleyin. Çok az karabiber ilave ederek karıştırın. 4- Çorbayı servis tabağına alın. Rendelenmiş kaşar peyniri ile küp şeklinde doğradığınız bayat ekmeklerle birlikte servis yapın. ** BİLGİ ; * Orjinali gibi yazılmıştır. * Ziyafet dergisi - 18 Nisan 1999 Sayı : 9
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder