11 Ekim 2014 Cumartesi

KREMALI VE DOMATESLİ PİRİNÇ ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 kg. domates, 1 çorba kaşığı pirinç, 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı, 1 çorba kaşığı buğday unu, 6 su bardağı içme suyu, 2 çorba kaşığı krema, yeterli miktarda karabiber, kırmızı pul biber ve tuz   HAZIRLANIŞI :  Domatesler yıkanıp kurulandıktan sonra kabukları soyulur ve rendelenir. Çorba tenceresine, zeytinyağı koyulur ve orta hararetli ateşe koyularak, ısıtılır. Un ilave edilir ve tahta kaşık ile karıştırılarak, kokusu gidinceye kadar hafifçe kavrulur. Kavrulunca, rendelenmiş domatesler ilave edilir ve 1-2 dakika karıştırılarak, kavrulur. İçme suyu ilave edilir. Kaynayınca, karabiber, kırmızı biber, tuz ile yıkanıp suyu süzdürülmüş pirinç ilave edilir. Ateş kısılır. Kısık ateşte, pirinçler pişinceye kadar kaynatılır. Pirinçler pişince, çorba tenceresi ateşten alınır. Krema ilave edilerek, karıştırılır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Hazırlanan çorba, çorba kâselerine pay edilir ve sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.                                                                                                                                                                                                                                                          

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder