|
- Terbiyeli Gerdan Etli Karabuğday Çorbası - |
MALZEMELER : 1 çay bardağı karabuğday ( greçka ), 1 kâse haşlanıp küçük parçalara bölünmüş gerdan eti, 4 su bardağı et suyu, 1 su bardağı içme suyu, yeterli miktarda karabiber ve tuz TERBİYESİ İÇİN ; 1 tane yumurta sarısı, 1 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı yoğurt ÜZERİ İÇİN ; 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı kurutulmuş yeşil reyhan, 1-2 tutam kırmızı pul biber HAZIRLANIŞI : Soğuk et suyu çorba tenceresine boşaltılır. Orta hararetli ateşe koyulur. Karabuğday ( greçka ) bol su ile yıkanarak suyu süzdürülür. Çorba tenceresine ilave edilir. Tahta kaşık ile sürekli olarak karıştırılarak, kaynayıncaya kadar, orta hararetli ateşte pişirilir. Kaynamaya başlayınca, karıştırmaya son verilir ve tencerenin kapağı yarı kapalı olarak, kaynamaya bırakılır. Buğdaylar yumuşayınca, haşlanmış gerdan eti ilave edilir ve bir taşım kaynatılır. Ateş iyice kısılır. TERBİYESİ İÇİN ; Yoğurt, yumurta sarısı ve buğday unu kap içine koyularak, iyice çırpılır. Çorbanın suyundan 1-2 kaşık alınıp, çırpılan yoğurda koyulur ve tekrar çırpılır. Hazırlanan terbiye, sicim gibi akıtılıp, çorbaya ilave edilirken, çorba sürekli olarak karıştırılır. Karabiber ve tuz ilave edilir. Bir taşım kısık ateşte, kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Hazırlanan çorba, çorba kâselerine pay edilir. ÜZERİ İÇİN ; Sos tavasına, zeytinyağı ile tereyağı koyulur ve kısık ateşte köpürtülür. Kırmızı pul biber ve kuru yeşil reyhan ilave edilerek, karıştırılır. Ateşten alınarak, kâselerdeki çorbaların üzerine, eşit miktarda ilave edilir. Afiyet olsun.
|
- Terbiyeli Gerdan Etli Karabuğday Çorbası - |
|
- Terbiyeli Gerdan Etli Karabuğday Çorbası - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder