MALZEMELER : 1 tane kuru soğan, 300 gr. kuzu gerdan eti, 1 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 4 su bardağı içme suyu, 2-3 tane maydanoz yaprağı, 2 tane defne yaprağı, 1 su bardağı irice çekilmiş ceviz içi, birkaç tutam toz karabiber, yeterli miktarda tuz ÜZERİ İÇİN ; Yarım çorba kaşığı tereyağı, 2 çay kaşığı kırmızı pul biber veya kırmızı toz biber HAZIRLANIŞI : Zeytinyağı, çorba tenceresine koyularak, ısıtılır. Kuru soğanın kabukları soyulur, yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küpler halinde doğranır. Çorba tenceresine ilave edilerek, sararıncaya kadar şimşir kaşık ile karıştırılarak, kavrulur. Cevizler ilave edilip, 2-3 dakika daha kavurmaya devam edilir. Küçük küçük doğranan kuzu gerdan etleri ilave edilir. Etlerin pişmesine yakın, un ilave edilerek, karıştırılır. İçme suyu, defne yaprağı, karabiber ve tuz ilave edilerek, karıştırılır. Kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, tencerenin kapağı kapatılarak, ateş kısılır. Kısık ateşte pişmeye bırakılan gerdan etlerine, gerekiyorsa sıcak su ilavesi yapılabilir. Pişince, çorba ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Defne yaprağı çıkarılır. Maydanoz yaprakları iyice yıkanır ve ince ince kıyılarak, çorbaya ilave edilip, karıştırılır. ÜZERİ İÇİN ; Sos tavasına tereyağı koyulup ısıtılır. Kırmızı toz biber veya kırmızı pul biber ilave edilir. Tava sallanır. Tereyağı köpürünce, çorbanın üzerine boşaltılır. Pişen çorba, çorba kâselerine veya çorba tabaklarına pay edilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
|
Cevizli kuzu gerdan çorbası |
|
Cevizli kuzu gerdan çorbası |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder