26 Şubat 2015 Perşembe

AYA KÖFTELİ KULAK ÇORBASI - MALATYA MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Aya köfteli kulak çorbası - 
  MALZEMELER :  MALZEMELER :  AYA KÖFTESİ İÇİN ;  200 gr. yağsız çiğ köftelik kıyma, 1 çay bardağı sümüt, 1 tatlı kaşığı karabiber, tuz   HAMURU İÇİN ;  1 tane yumurta, 1 su bardağı un, Biraz ılık su, 1 çay bardağı nohut ( akşamdan ıslatılmış ), 1 kg. kemik ( kemik suyu için ), 2kg. yoğurt, 1 çay kaşığı tuz  AYA KÖFTESİNİN HAZIRLANIŞI :  Kıyma, sümüt,kırmızı biber, karabiber ve tuz yoğrulur. Nohut büyüklüğünde yuvarlanır. Kızgın tereyağında kızartılır. HAMURUN HAZIRLANIŞI : Yumurta, un, su ve tuz ile hamur hazırlanır. Özleştirilir. Dinlendirilir. Oklava ile 2-3 mm. kalınlığında açılır. 5-6 mm. ' lik karelere kesilir.  ÇORBANIN HAZIRLANMASI :  Kemikler yıkanır. Bol su ile ateşe koyulur. Akşamdan ıslatılmış nohut, haşlanır. Aya köfteleri ve kemik suyu bir tencereye alınır. Yeterli miktarda tuz ilave edilir. Kaynamaya bırakılır. Kaynayan kemik suyuna, çorbalık hamur koyulur. Hamurlar pişince, haşlanmış nohut ile kızartılmış aya köfteleri ilave edilir. Ateş kapatılır. Ara sıra karıştırılarak, kaymak tutması önlenir. Biraz ılınınca, ezilmiş yoğurt ilave edilerek, karıştırılır. ÜZERİNE ; Tereyağında kırmızı biber ile nane köpürtülerek, dökülür. Sofraya götürülerek, servis yapılır.   Afiyet olsun.                                              
- Aya köfteli kulak çorbası -
- Aya köfteli kulak çorbasının köfteleri -
- Aya köfteli kulak çorbası -
- Aya köfteli kulak çorbasının hamurları -     
- Aya köfteli kulak çorbasının köfteleri -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder