3 Şubat 2015 Salı

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - BALKABAKLI KEREVİZ SAPI ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -


Sevgi ' nin spesyal çorbası - Balkabaklı kereviz sapı çorbası -
MALZEMELER :  1 tane küçük boy kuru soğan, 200 gr. rendelenmiş balkabağı, 4 dal yapraklı kereviz sapı, 1 tane kapya ( salçalık kırmızı ) biber, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 2 su bardağı et suyu, 2 su bardağı içme suyu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı un, yeterli miktarda toz karabiber ve tuz   ÜZERİ İÇİN ;  2 çorba kaşığı kabak çekirdeği içi, 1 tane limon   HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanın kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince kıyılır. Çorba tenceresine, zeytinyağı koyulur. Orta hararetli ateşte ısıtılır. Kıyılmış kuru soğanlar, karabiber ve tuz koyularak, şimşir kaşık ile ara sıra karıştırılarak, hafifçe kavrulur. Rendelenmiş balkabağı ilave edilerek, kavurmaya devam edilir. İyice yıkanıp kurulandıktan sonra ince kıyılmış yapraklı kereviz sapları ilave edilir ve karıştırılarak kavurmaya devam edilir. Kapya biberin sap ve tohumları ayıklanır. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küpler halinde doğranarak çorba tenceresine koyulur. Haşlanmış nohut ilave edilir. Un serpiştirilir. Malzemelerin üzerine, süt ile içme suyu boşaltılır. Karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılarak, malzemeler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakılır. Çorba pişince, tuzu kontrol edilerek ayarlanır. Hazırlanan çorba, çorba kâselerine pay edilir. ÜZERİNE ;  Kabak çekirdeği içi serpiştirilir. Taze sıkılmış limon suyu eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.                                                                                                                                                            
Sevgi ' nin spesyal çorbası - Balkabaklı kereviz sapı çorbası -
Sevgi ' nin spesyal çorbası - Balkabaklı kereviz sapı çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder